Kvalitet

Vi har et unikt utvalg av pynteputer og pledd som er produsert ved hjelp av tradisjonell Indisk handverk og ull- og vevproduksjon fra Wales i Storbritannia.

Broderiteknikkene fra Kashmir.

Fra tradisjonelle motiver som lotus og livets tre til fantasifulle blomster og inspirasjon fra store kunstnere, har handverkerne i Kashmir skapt forfriskende moderne verk tolket i en palett av farget silke eller ull. Leverandøren har funnet en strålende kunstnerisk nisje blant puter og tepper med design inspirert av abstrakte kunstnere som Gustav Klimt, Wassily Kandinsky, Joan Miro, Rosina Wachtmeister, Picasso med flere.

Putene er brodert med kjedesting utført med en krok - som en tynn heklenål - som kalles "aari".

Broderiet gjøres på et hvitt bomullsstoff. 

Kjedesømmen er gjort av en krok, lokalt kjent som Aari, på hvit bakgrunn. Små sting brukes til å dekke hele området - motivene er utført i slående farger; bakgrunnen i en enkel farge som består av en serie konsentrerte sirkler som formidler dynamikk og en følelse av bevegelse til konstruksjonen. Man starter på et punkt og roterer rundt for å skape en flott effekt på motivet.  Kroken dekker et mye større område enn en nål kan gjøre på samme tid.

Bakgrunnsstoffet er ikke synlig gjennom maskene.

Detalj av pyntepute

Det brukes silke/ull og bomull av beste kvalitet. Råvarene er produsert på en miljøvennlig måte og putene er laget i 70% silke og 30% bomull eller 100% ull på bomullslerret. Tråden som brukes i putene er håndfarget. Putene er myk å ta på, og med delikat farge og design kan disse dekorative putene brukes i kombinasjon med nesten alle typer moderne møbler.

Arbeidet utføres av kvalifiserte handverkere som er dedikert til faget sitt, og firmaet profilerer seg som en bedrift som driver etisk handel. Dette vil si at det ikke er arbeid utført av barn. Håndtverkerne er knyttet til leverandøren som et co-operativ, og de bestemmer sine egne priser for arbeidet de gjør. De arbeider i sine egne hjem, og ikke i et fabrikklokale. Det er ikke benyttet barn i arbeid i noe ledd i produksjonen.

Putene kan vaskes med forsiktig handvask på 30 grader, men tørr-rens er å foretrekke. Vi anbefaler at du bruker ikke-biokjemiske vaskemidler og at putetrekket tørkes flatt. Ikke plasser puten i direkte sollys, da dette kan forårsake falming av de naturlige fargestoffene.


Baksiden av putene

Bomullsindustrien sysselsetter hele landsbyer og gjør dem i stand til å holde en nesten tapt kunst i live. Håndtverkerne er godt trent i denne kunsten, som er importert ved etisk handel av Kvalishop.

Vev fra Wales

Melin Tregwynt fra Wales

Melin Tregwynt er en idyllisk mølle som ligger i en dal på Pembrokshirekysten. Det har vært møllevirksomhet her siden 17-hundretallet, hvor lokale bønder brakte ull hit og fikk det spunnet til garn og vevd til fine ulltepper.
Dagens bedrift har vært i en families eie siden 1912, og har i dag rundt 20 ansatte.

Mølle i Wales

Nå blir tradisjonell walisisk design omformet med nydelige farger og innovativ design. Med den gode kvaliteten og den tidløse designen sendes disse ullproduktene til hippe hoteller og ledende designbutikker over hele verden.

Vev under produksjon - her design Knot Garden Cassis

Produktene lages i 100 % lammeull. Her produseres stoffet med design Knot Garden Cassis.

Produkter fra veveriet brukes på hotell over hele verden

Hoteller over hele verden har tatt i bruk tepper fra Melin Tregwynt.

Garn fra spinneriet

Tråd som brukes i produksjonen blir laget lokalt.

Hvorfor bør man bruke ull?